کد خبر : 11188
تاریخ انتشار : سه شنبه 19 فروردین 1404 - 16:17

استمداد از قوه قضاییه برای نجات تنها پژوهشکده اکولوژی دریای خزر

معیشت ۱۵هزار خانوارصیادی و هزاران شغل وابسته به آبزیان خزر در آستانه نابودی است 

معیشت ۱۵هزار خانوارصیادی و هزاران شغل وابسته به آبزیان خزر در آستانه نابودی است 
تنها پژوهشکده اکولوژی دریای خزر که با هدف ارتقای امنیت غذایی کشور و حفاظت از آبزیان خزر در سال 1366 تاسیس شد بعد از 37 سال فعالیت پژوهشی ، تحقیقاتی و راهبردی در آستانه نابودی است، این درحالی است که با نابودی این پژوهشکده، معیشت 15 هزار خانوار صیاد  و هزاران شغل وابسته به صیادی با خطر جدی مواجه می‌شود.

به گزارش صبح تجارت؛ اسدالله افلاکی| دکتر محمد امینی، مدیر عامل انجمن کشاورزان پیشرو استان مازندران در گفت وگو با تیتر یک آنلاین با هشدار نسبت به تهدید امنیت غذایی ناشی از تخریب این پژوهشکده  گفت: بر اساس مستندات بدست آمده از پژوهشکده اکولوژی دریای خزر، در حالی که سند این پژوهشکده در دیوان عالی کشور در حالی رسیدگی است، رای خلع ید علیه این پژوهشکده که راهبردی ملی دارد صادر شده  و این حکم تا ساعاتی دیگر اجرا می‌شود.

امینی که سال‌ها ریاست مرکز تحقیقات منابع طبیعی و کشاورزی استان مازندران را برعهده داشته است با اشاره به  نقش  پژوهشکده  اکوژی دریای خزر  در تامین امنیت غذایی کشور تاکید کرد: در حال حاضر، بیش از ۵۰۰۰ هزار نمونه ژن آبزیان شمال که طی ۳۷ سال با تلاش بی وقفه محققان آبزی‌پرورری و شیلات جمع آوری شده و در این مرکز نگهداری می‌شود  در معرض خطر نابودی قرار می‌گیرد، علاوه براین، انقراض بخشی از ماهیان خزری، خاویاری و سایر آبزیان از دیگر پیامدهای نابودی این پژوهشکده است.

 

خدشه‌دار شدن وجهه کشور در مجامع بین‌المللی

این استاد دانشگاه با تاکید براینکه تخریب پژوهشکده اکولوژی خزر با  سیاست‌های کلی توسعه دریامحور که ۱۷ ماه قبل از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ و لازم الاجرا شده است، تصریح کرد: بزرگترین پشتوانه تحقیقاتی آبزیان خزر در حالی در آستانه نابودی قرار گرفته است که   مقام معظم رهبری همواره بر  اقتصاد دریا محور تاکید کرده اند و    مکرر بر تولید و افزودن سرمایه در این امر تأکید داشته و سال جدید را  نیز سال سرمایه گذاری برای تولید نامگذاری کرده اند براین اساس ، با چه توجیهی می‌خواهند از پژوهشکده‌ای خلع ید کنند که معیشت مستقیم ۱۵ هزار خانوار صیادی را با خطر جدی مواجه می‌کند و رونق تولید و کسب کار هزاران شغل غیر مستقیم وابسته به آبزیان خزر را به مخاطره می‌اندازد.

امینی با تاکید بر ضرورت حمایت رییس قوه قضاییه از پژوهشکده اکولوژی خزر و جلوگیری از تخریب و تعطیلی این مرکز گفت: نابودی این مرکز تحقیقاتی باعث توقف فعالیت‌های ملی و بین‌المللی این پژوهشکده و زیر سوال بردن  اعتبار آن در میان کشورهای حاشیه دریای خزر ( بعنوان عضو کمیسیون منابع زنده دریای خزر) می‌شود   آن هم  در شرایطی که سهم ایران در دریای خزر مورد مناقشه است . بدیهی است که این رویکرد،  اعتبار و وجهه بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران را  در میان کشورهای کنوانسیون تهران-۲۰۰۳ (میان ۵ کشور حاشیه دریای خزر) بشدت خدشه دار می‌کند.

پژوهشکده‌ای برای حفاظت از آبزیان خزر

 

پژوهشکده‌ای برای حفاظت از آبزیان خزر

 

پژوهشکده‌ای برای حفاظت از آبزیان خزر

 

پژوهشکده‌ای برای حفاظت از آبزیان خزر

بنابراین گزارش؛ پژوهشکده اکولوژی دریای خزر با نام مرکز تحقیقات شیلاتی استان مازندران  از اوایل سال ۱۳۶۶ تاسیس شد و از سال ۱۳۸۱ بر اساس موافقت قطعی وزارت علوم، تحقیقات و فن آوری به«پژوهشکده اکولوژی دریای خزر» ارتقا  یافت .

این پژوهشکده که بخشی از شبکه بزرگ و مهم شیلاتی کشور در موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور دارای ۵ بخش تخصصی (بوم شناسی، تکثیر و پرورش آبزیان، بیوتکنولوژی دریایی، بیولوژی و ارزیابی ذخایر، بهداشت و بیماریهای آبزیان)، ۲۲ آزمایشگاه، یک باب کتابخانه با بیش از ۶۰۰۰ جلد کتاب و گزارش‌های  تخصصی، یک ایستگاه تحقیقاتی و یک فروند شناور تحقیقاتی (۱۱۰۰ تنی)  است. این شناور که ویژه پژوهشکده اکولوژی خزر است تنها مرجعی است که زمان صید و گونه مجاز برای صید را تعیین می‌کند و از  این طریق مانع از انقراض جمعیت آبزیان می‌شود.

اجرای بیش از ۵۰۰ پروژه تحقیقاتی-کاربردی و  ارائه بیش از ۱۱۰۰ مقاله علمی در سمینارها و نشریه‌های علمی ملی و بین‌المللی از دیگر اقدامات این پژوهشکده است.

براساس مستندات موجود، تعدادی از آزمایشگاه‌های پژوهشکده اکولوژی آبزیان خزر  موفق به اخذ گواهینامه استاندارد ایزو ۱۷۰۲۵  شده‌اند و معتمد سـازمـان حفـاظت محیـط زیست  هستند.

چاپ خبر
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

zaaZLi لطفاً کد نمایش داده شده را وارد نمایید.