برنامه ویژه دولت برای جنوب؛ از سامانه آمایش تا توسعه جزایر

رئیس امور آمایش سرزمین سازمان برنامه و بودجه با اشاره به اتصال سامانه آمایش سرزمین به درگاه ملی مجوزها، از تصویب دستورالعمل اجرایی سند آمایش سرزمین در دولت در بهار۱۴۰۴ خبر داد.
به گزارش صبح تجارت سیدجعفر حسینی در خصوص محورهای اصلی فعالیتهای امور آمایش سرزمین سازمان برنامه و بودجه گفت:در سال ۱۴۰۳، ما فعالیتهای خود را حول سه محور اصلی پیش بردیم.
این محورها شامل موارد زیر بودند:محور اول: اجراییسازی آمایش سرزمین و اسناد مرتبط در سطح کشور.محور دوم: تمرکز بر اقتصاد دریا محور، که جزو رویکردهای جدید دولت چهاردهم است.
محور سوم: توسعه منطقهای با تأکید بر استانهای کمتر برخوردار، به ویژه استانهای سیستان و بلوچستان، خوزستان و جزایر استان هرمزگان.اتصال سامانه آمایش سرزمین به درگاه ملی مجوزهااین مقام مسئول در سازمان برنامه و بودجه در خصوص اقدامات صورت گرفته در مورد اجرایی سازی سند آمایش سرزمین گفت: در محور اول، دو موضوع اصلی را که در سند ملی آمایش سرزمین به ما تکلیف شده بود، پیگیری کردیم:برقراری اتصال سامانه آمایش سرزمین به درگاه ملی مجوزهای کسب و کار:این اقدام برای اجرایی شدن مفاد سند ملی آمایش سرزمین و اسناد استانی طراحی شد.
با همکاری وزارت اقتصاد، وزارت جهاد کشاورزی و سایر دستگاههای ذیربط، این سامانه به خوبی پیادهسازی شد. دوره آزمایشی آن نیز با موفقیت به پایان رسید و اکنون در حال اجرا و پیادهسازی است.تصویب دستورالعمل اجرایی شدن سند آمایش سرزمین در دولت در بهار ۱۴۰۴تدوین آییننامه اجرایی آمایش سرزمین:این آییننامه در کمیسیونهای تخصصی فرعی و اصلی هیئت وزیران تصویب شد و در حال حاضر در انتظار تصویب در صحن هیئت وزیران است. انشالله تا ابتدای سال ۱۴۰۴، این آییننامه به عنوان دستورالعملی برای اجرایی شدن آمایش سرزمین مورد توجه قرار خواهد گرفت.
توسعه زیرساختهای مکران اولویت اقتصاد دریا محورحسینی در خصوص اقدامات انجام در مورد پیاده سازی اقتصاد دریا محور گفت: با توجه به تأکیدات ریاست محترم جمهور، ما برنامه توسعه زیرساختهای حوزه مکران را به عنوان اولویت توسعه اقتصاد دریا محور آماده کردیم. این برنامه به تصویب شورای اقتصاد دریا محور و شورای توسعه دریا محور و مکران رسید. سازمان برنامه و بودجه نیز اقدامات خود را منطبق بر این برنامه آغاز کرده است.
بخشی از منابع لازم نیز تخصیص داده شده و در سال ۱۴۰۴ این اقدامات ادامه خواهد داشت.همچنین، در حوزه جزایر، برنامه مفصلی با همکاری وزارت راه و شهرسازی، نماینده ویژه رئیس جمهور در حوزه دریا محور و وزارت کشور در حال پیگیری است. با دستور ریاست محترم سازمان، این حوزه در سال ۱۴۰۴ تقویت خواهد شد و منابع بیشتری برای توسعه دریا محور و جزایر پیشبینی شده است.
توسعه جزایر هرمزگان در اولویت قرار گرفت/تکلیف دولت به سازمان برنامه برای توجه ویژه به سه استانسیدجعفر حسینی در مورد اقدامات مرتبط با توسعه استانهای کمتر برخوردار و پیشرفتهای این حوزه گفت: در محور سوم، تمرکز ما بر استانهای سیستان و بلوچستان، خوزستان و جزایر استان هرمزگان بود.
دولت به سازمان برنامه و بودجه تکلیف کرده بود که در راستای اهداف آمایش سرزمین و رفع عدم تعادلات منطقهای، به این استانها توجه ویژه شود.برای این منظور، دو کارگروه در سازمان تشکیل شد:کارگروه توسعه استان سیستان و بلوچستانکارگروه توسعه استان خوزستاناین کارگروهها با هماهنگی معتمدین و نخبگان استانی، برنامه توسعه استانها را تدوین کردند. انشالله از سال ۱۴۰۴، اقدامات اجرایی این برنامهها آغاز خواهد شد. در لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ که اکنون به قانون تبدیل شده، منابع خوبی برای این موضوع پیشبینی شده است. امیدواریم با همکاری دستگاههای مربوطه، در سال ۱۴۰۴ شاهد تحولات قابل توجهی در این استانهای کمتر برخوردار باشیم.
برچسب ها :استانهای سیستان و بلوچستان ، اقتصاد دریا محور ، بهار۱۴۰۴ ، جزایر استان هرمزگان ، زیرساختهای مکران ، سازمان برنامه و بودجه ، سامانه آمایش سرزمین ، سند آمایش سرزمین ، سیدجعفر حسینی ، شورای توسعه دریا ، صبح تجارت ، وزارت راه و شهرسازی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰