کد خبر : 9318
تاریخ انتشار : شنبه 15 دی 1403 - 14:23

پیشتازی بانک ملی در ورود هوش مصنوعی به صنعت بانکداری

پیشتازی بانک ملی در ورود هوش مصنوعی به صنعت بانکداری
صنعت بانکداری در حال ورود به دوره ای جدید است. گسترش مفاهیم و فناوری‌هایی چون هوش مصنوعی، بدون شک بسیاری از ساز وکارهای موجود را تغییر خواهد داد.

به گزارش پایگاه خبری صبح تجارت، صنعت بانکداری، مانند بسیاری از بخش‌های دیگر، در حال گذار از شرایط موجود و ورود به دوره ای جدید است. ظهور و گسترش مفاهیم و فناوری هایی چون هوش مصنوعی، اینترنت اشیاء و… بدون شک بسیاری از مراودات و ساز و کارهای موجود را تغییر خواهد داد. تغییراتی که بی شک صنعت بانکداری نیز می تواند هم بر روی این فناوری های جدید تاثیر گذار و هم تاثیر پذیر باشد. به نحوی که ظهور هوش مصنوعی می تواند افق های جدیدی را برای بانک ها گشوده و این فرصت را برایشان فراهم کند؛ تا تحولی اساسی در فرآیندهای عملیاتی خود ایجاد کنند.

 

این فناوری‌ها می توانند با تقلید از هوش انسان و یادگیری پیوسته از داده‌های جدید و البته تجربیات قبلی، روند بانکداری سنتی را دگرگون کنند و به بانک‌ها کمک کنند تا حجم عظیمی از داده‌ها را به سرعت و با دقت بالا تحلیل کرده و منجر به بهبود بهره‌وری و کارایی ‌شود.

 

حتما همه ما بارها با کارکردهای ساده و ابتدایی هوش مصنوعی مبتنی بر پاسخ به سوالات و ابهامات مان مواجه شده ایم و گاها از دقت این فناوری متعجب شده ایم. حالا بانک ها به عنوان یکی از بنگاه های اقتصادی که برخورد مستقیم و زیادی با عموم مردم و شهروندان جامعه دارند، با استفاده از این فناوری می‌توانند با درک رفتار و ترجیحات مشتریان، خدمات شخصی‌سازی‌شده و جذاب‌تری را به مشتریان ارائه داده و بدین ترتیب رضایت آن‌ها را افزایش دهند.

 

هوش مصنوعی از پتانسیل بسیار بالایی برای تغییر بنیادین در بانکداری برخوردار است. در یک نگاه کلی می‌توان گفت هوش مصنوعی در بانکداری می‌تواند فرصت‌هایی را برای بهبود خدمات مشتری، ارتقای استراتژی های سرمایه‌گذاری بانک‌ها و البته کاهش هزینه‌ها فراهم ‌کند. ضمن اینکه می‌تواند نقشی محوری در حوزه خدمت‌ رسانی به مشتریان ایفا کند؛ چرا که به هرحال بانک‌ها به حجم عظیمی از داده‌های مشتریان دسترسی دارند و هوش مصنوعی می‌تواند این داده‌ها را تحلیل کند تا رفتار و ترجیحات مشتریان را درک کند و بانک‌ها را قادر کند تا خدمات شخصی‌سازی‌شده ارائه دهند.

 

 

به عنوان مثال، هوش مصنوعی می‌تواند بر اساس تاریخچه معاملات مشتری، نیازهای او را پیش‌بینی کرده و محصولات یا خدمات مرتبطی را به هر یک از مشتریان پیشنهاد دهد. این نه تنها تجربه مشتری را بهبود می‌بخشد، بلکه به بانک‌ها نیز برای فروش و ارائه محصولات خود کمک می‌کند.

 

 

ابزارهای مختلف گفت‌ و گوی هوشمند با مشتریان که مبتنی بر هوش مصنوعی هستند، نمونه دیگری از کاربردهای هوش مصنوعی در بانکداری برای بهبود خدمت‌رسانی به مشتریان است. این رابط‌های تعاملی می‌توانند طیف وسیعی از پرسش‌های مشتریان را به صورت آنی پاسخ دهند، زمان انتظار را کاهش دهند و وقت اپراتورهای انسانی را برای رسیدگی به موارد پیچیده‌تر آزاد کنند. همچنین این رابط‌ها از هر تعاملی می‌آموزند و در نتیجه، عملکردشان به مرور بهبود می‌یابد.

 

 

مدیریت ریسک یکی دیگر از کاربردهای هوش مصنوعی در بانکداری است. هوش مصنوعی می‌تواند عوامل ریسک مختلف را تحلیل کرده و نکول‌ها یا کلاهبرداری‌های بالقوه را پیش‌بینی کند. این پیش‌بینی‌ می‌تواند به بانک‌ها کمک کند تا اقدامات پیشگیرانه انجام دهند و زیان‌ها را به حداقل برسانند. همچنین هوش مصنوعی قادر است با اتوماسیون فرایندهای تحلیل و شناسایی هرگونه تخلف بالقوه، به بانک‌ها در رعایت مقررات دولتی، نظیر مقررات مربوط به پولشویی الزامات یاری رساند.

 

 

طی چند سال اخیر، با توجه به گسترش فعالیت هوش مصنوعی و اینترنت اشیا در ایران از جمله ورود این فناوری به بخش بانکداری، برخی از بانک های ایرانی به دنبال استفاده از این فناوری بوده اند و سعی داشته اند از آن برای مقاصد مختلفی، از تشخیص گفتار مشتریان تماس‌گیرنده با مرکز تماس بانک ها تا مدیریت نقدینگی در خودپردازهای بانکی و…. کمال استفاده را ببرند. یکی از این بانک ها که به واسطه قدمت، بزرگی و گستردگی خود همواره در ارائه خدمات در تمام زمینه ها پیشتاز بوده بانک ملی ایران است.

 

 

ابوالفضل نجارزاده مدیر عامل بانک ملی و رییس شورای هماهنگی بانک های دولتی تأمین بسترهای لازم برای بهره‌برداری از فناوری‌های نوین را امری ضروری دانسته و معتقد است: هیچ راه‌حلی جز سرمایه‌گذاری در این حوزه نداریم.

 

 

نجارزاده در بازدیدی که چندی پیش از مجموعه سداد به عنوان یکی از شرکت های زیر مجموعه بانک ملی ایران داشت گفت: این بانک باید برای حفظ جایگاه خود در عرصه جهانی به سمت استفاده از فناوری‌های نوین و به‌ویژه هوش مصنوعی حرکت کند. وی با اشاره به نقش حیاتی سداد در این مسیر، گفت: این شرکت باید به عنوان پیشگام در حوزه فناوری‌های دیجیتال، زیرساخت‌های لازم برای تحول بانکداری را فراهم کند. ضمن اینکه چنین سرمایه‌گذاری‌هایی نه تنها برای بانک ملی ایران، بلکه برای تحول کل صنعت بانکداری کشور ضروری است. باید در این مسیر به سرعت و با استفاده از تجربیات جهانی حرکت کنیم.

 

 

رییس شورای هماهنگی بانک های دولتی استقلال مجموعه هایی مانند سداد و لزوم سرمایه‌گذاری در حوزه‌های نوینی همچون هوش مصنوعی را ضرورتی اجتناب‌ناپذیر برای حفظ جایگاه بانک ملی ایران در عرصه رقابت‌های جهانی دانسته و معتقد است: خدمات بانکداری باید با نیازهای مشتریان در عصر دیجیتال همگام باشد و سداد در این مسیر باید نقشی محوری ایفا کند.

 

به نظر می رسد با ورد زودهنگام بانک ملی ایران در قیاس با سایر بانک های رقیب به این موضوع این بانک بزرگ به زودی شاهد تحولاتی در حوزه استفاده از هوش مصنوعی و اینترنت اشیا در امکانات و خدمات خود باشد.

پایان پیام/

چاپ خبر

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.