کد خبر : 7414
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۵ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۲

زمینه اختصاص سهم بزرگی از بازار 8.3 میلیارد دلاری آفریقای جنوبی به ایران فراهم است

زمینه اختصاص سهم بزرگی از بازار 8.3 میلیارد دلاری آفریقای جنوبی به ایران فراهم است
سفیر ایران در آفریقای جنوبی گفت: هم‌اکنون بازار محصولات پتروشیمی در آفریقای جنوبی حدود ۸ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار است و ایران می‌تواند در تأمین برخی محصولات مانند کودهای کشاورزی یا گاز مایع بخشی از بازار این کشور را به خود اختصاص دهد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صبح تجارت، منصور شکیب‌مهر در نشست تخصصی «همکاری و روابط بین‌المللی پتروشیمی» که به ریاست علی چگنی، مدیرکل امور اقتصادی وزارت امور خارجه و حسین علیمراد، رئیس کل امور بین‌الملل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در نخستین روز پانزدهمین همایش بین‌المللی صنعت پتروشیمی ایران برگزار شد، بیان کرد: ساسول، بزرگ‌ترین تولیدکننده محصولات پتروشیمی در آفریقای جنوبی است و بیش از ۲۰۰ کالای مختلف پتروشیمیایی تولید می‌کند. ۷۵درصد محصولات صنعت پتروشیمی این کشور از زغال سنگ تولید می‌شود.

وی افزود: حدود ۲۰درصد خوراک پتروشیمی در آفریقای جنوبی از واردات نفت خام از کشورهای عربستان، نیجریه و آنگولا تأمین می شود.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در آفریقای جنوبی تأکید کرد: هم‌اکنون بازار محصولات پتروشیمی در آفریقای جنوبی حدود ۸ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار است و ساسول اغلب محصولات پتروشیمی تولیدی در ایران را تولید می‌کند اما ایران می‌تواند در تأمین برخی محصولات مانند کودهای کشاورزی یا گاز مایع در این کشور فعالیت داشته باشد و بخشی از بازار را به خود اختصاص دهد.

شکیب‌مهر با بیان اینکه آفریقای جنوبی سالانه ۱۷ میلیارد دلار محصولات نفتی وارد می‌کند، گفت: این کشور همچنین سالانه ۲ میلیارد دلار محصولات پالایش‌شده نفتی صادر می‌کند.

افزایش ۲ برابری صادرات اوره ایران به آفریقای جنوبی

وی با اشاره به اینکه واردات آفریقای جنوبی از ایران شامل بیشتر محصولات پتروشیمی از جمله کود اوره، گوگرد، قیر، سودسوزآور و پارافین است، افزود: مصرف سالانه اوره این کشور حدود ۷۰۰ هزار تن است که حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار تن از ایران تأمین می‌شود و این قابلیت وجود دارد که این حجم را دوبرابر کنیم.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در آفریقای جنوبی تأکید کرد: باید تلاش کرد ارتباط مستقیمی بین تولیدکنندگان محصول و خریداران ایجاد شود، زیرا با این کار هزینه‌های تمام‌شده محصول پایین می‌آید و در بازار آفریقای جنوبی قابل رقابت می‌شود.

شکیب‌مهر تصریح کرد: ایران می‌تواند با مزیتی که در قیمت دارد بازار بعضی محصولات مانند پلی‌اتیلن سبک و پلی‌اتیلن سبک خطی را در این کشور به خود اختصاص دهد.

وی بر استفاده از ظرفیت دفتر تجاری ایران در ژوهانسبورگ (که به‌تازگی گشایش یافته است) برای ارائه محصولات تأکید و بیان کرد: شرایط و بازار مطلوبی برای حضور ایران در بخش گاز مایع (ال‌پی‌جی)، مازوت و روغن‌ پایه در این کشور فراهم است.

پایان پیام/

چاپ خبر

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.