تنفس ۳ ساله برای قانون مالیات بر عایدی سرمایه
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صبح تجارت، مهدی موحدی سخنگوی سازمان امور مالیاتی کشور با اشاره به اینکه مالیات بر عایدی سرمایه در 190 کشور به عنوان پایه مالیاتی تعریف شده است اظهار کرد: معنای آن هم مالیاتی است که بر ما به التفاوت قیمت خرید و فروش وضع میشود.
وی افزود: خرید یک خانه به قیمت 5 میلیارد و فروش آن به قیمت 6 میلیارد، عایدی یک میلیاردی برای صاحبخانه دارد که مالیات مربوط به آن است البته تعدیل تورمی هم داریم و اثر تورم بر اساس دادههای بانک مرکزی از آن کسر خواهد شد.
برخی باید از مالیات بر عایدی سرمایه بترسند
موحدی با بیان اینکه دلالان، سفتهبازان و سودجویان بازارهایی مثل ملک، خودرو، رمزارز و ارز و سکه، باید از مالیات بر عایدی سرمایه بترسند، حتما هم باید بترسند گفت: مردم عادی نباید از این قانون بترسند چون در طرح مالیات بر عایدی سرمایه، چهار قلم دارایی یعنی املاک با انواع کاربری و سرقفلی، خودرو، سکه و طلا و جواهرات و همچنین رمزارزها در نظر گرفته شدهاند.
سخنگوی سازمان مالیاتی خاطرنشان کرد: کسانی که میخواهند خانه بهتری بخرند، مشمول این مالیات نمیشوند، انتقال خانه به فرزندان و خرید خودروی جدید هم مشمول قانون مذکور نیست.
با خرید 100 خودرو هم مشمول مالیات بر عایدی سرمایه نمیشوید!
او ادامه داد: اگر کسی 100 دستگاه خودرو هم بخرد، مشمول مالیات بر عایدی سرمایه نمیشود مگر زمانی که بخواهد آنها را بفروشد و سودی کرده باشد.
موحدی بک نظر گفت: در این طرح کسانی که برای خود، همسر و فرزندانشان خودرو خریداری میکنند، مشمول مالیات بر عایدی سرمایه نخواهند شد.
تنفس 3 ساله برای قانون مالیات بر عایدی سرمایه
سخنگوی سازمان امور مالیاتی خاطرنشان کرد: سه سال فرصت تنفس در طرح مالیات بر عایدی سرمایه در نظر گرفته شده که بعد از تصویب قانون شروع میشود؛ بر این اساس تا سه سال، مالکان اموال مشمول قانون، میتوانند آنچه دارند را بفروشند بدون اینکه مالیاتی به سود آنها تعلق بگیرد.
چه مشاغلی اصلا مالیات نمیدهند؟
او با بیان اینکه طبق ماده 81 قانون مالیاتهای مستقیم، کشاورزان مشمول مالیات نیستند که شامل انواع و اقسام رستهها از جمله دامپروری و زنبورداری هم هست عنوان کرد: بخشی از معافیتها، شامل پایههای مالیاتی هم میشود که از آن جمله میتوان به سود بانکی اشاره کرد؛ حدود 40 درصد اقتصاد کشور، یا مشمول مالیات نیست یا معاف از مالیات است.
آیا سلبریتیها مالیات هم میدهند؟
موحدی گفت: حسابهای شخصی و تجاری سلبریتیها شناسایی شده و حتی شرکتهای تبلیغاتی همکار با آنها هم مورد رصد هستند و بعضی از آنها مالیات هم میدهند.
سخنگوی سازمان امور مالیاتی تصریح کرد: منکر فرار مالیاتی نیستیم ولی همه تلاش سازمان این است که با بهرهگیری از همه پایگاههای اطلاعاتی موجود، حسابهای تجاری را شناسایی و از آنها مالیات بگیرد.
به دنبال تحقق میزان مشخصی از مالیات نیستیم
او با بیان اینکه این سازمان مجری قانون است و اینگونه نیست که تضمین بدهد فلان مقدار مالیات جمعآوری کند گفت: شاید فسادی در گوشهای باشد یا مالیات ناعادلانهای هم ثبت شده باشد ولی همه تلاش سازمان امور مالیاتی این است که عدالت مالیاتی را محقق کند.
موحدی خاطرنشان کرد: کسانی که امسال فروش زیر 18 میلیارد تومان سالیانه داشته باشند، مشمول تبصره 100 میشوند و مالیات محاسبه شده برای آنها به صورت قسطی دریافت میشود.
چرا شرکتهای بزرگ هم معافیت مالیاتی دارند؟
سخنگوی سازمان امور مالیاتی گفت: طبق مطالعات انجام شده در سال 1400، 88 درصد سهم مالیات کشور توسط پنج درصد مؤدیان پرداخت شده که بیشتر آنها شرکتهای بزرگ هستند.
او ادامه داد: این شرکتها به خاطر شفافیت بیشتری که دارند و تمرکز بیشتری هم که سازمان امور مالیاتی روی آنها دارد، مالیات درستی پرداخت میکنند ولی بخشی از معافیت آنها بر اساس قانون است، البته پیشنهاداتی برای سقف گذاری روی معافیتها داشتهایم.
موحدی خاطرنشان کرد: در اصلاح موادی از قانون مالیاتهای مستقیم هم بخشی دیگر از ساماندهی مالیاتی و کاهش معافیتها را دنبال میکنیم.
سهم اقتصاد غیر رسمی در ایران و کشورهای پیشرفته
سخنگوی سازمان امور مالیاتی با بیان اینکه اقتصاد غیر شفاف یا غیر رسمی، امر پسندیدهای نیست و بر اساس برآوردهای بینالمللی، حتی در آمریکا هم حدود 8 درصد اقتصاد به همین شکل جریان دارد عنوان کرد: این رقم برای سوئد 12 و برای ایتالیا 22 درصد و در ایران حدود 18 درصد است.
او تصریح کرد: بسیاری از کشورها با استفاده از ابزارهای مالیاتی و اقتصادی، به دنبال کاهش اقتصاد غیر رسمی هستند، مثلا مالیات بر عایدی سرمایه در آمریکا از 100 سال قبل اجرایی شده است.
موحدی بک نظر گفت: در این بین، بستر مناسب برای ثبت اطلاعات، موجب افزایش شفافیت و کاهش اقتصاد غیر رسمی خواهد شد ولی هیچ وقت رقم آن صفر نمیشود.
آیا اتباع خارجی هم در ایران مالیات میدهند؟
او ادامه داد: هر فرد خارجی که بخواهد داخل ایران فعالیت کند، مشمول قانون مالیاتهای مستقیم خواهد بود و در طرح مالیات بر عایدی سرمایه، تمام اشخاص حقوقی و حقیقی غیر ایرانی، مشمول میشوند.
طلافروشان خیالشان راحت باشد
موحدی بک نظر تصریح کرد: اعتراض طلافروشان از ابتدای دی ماه سال گذشته شروع شده که مربوط به حوزه مالیات نیست بلکه به ثبت اطلاعات خود در سامانه جامع تجارت اعتراض دارند البته تعامل خوبی میان سازمان امور مالیاتی، وزارت صمت و ستاد قاچاق کالا و ارز وجود دارد تا اگر طلافروشان تاییدیه سامانه جامع تجارت را داشته باشند، نیازی به ثبت مجدد اطلاعات در سامانه مؤدیان نباشد.
او گفت: طلافروشان خیالشان راحت باشد که اگر اطلاعات موجودی طلای خود را ثبت کنند، مشمول مالیات بر عایدی سرمایه نخواهند شد چون اصولا آن قانون مربوط به افراد غیر تجاری است.
طلای زینتی تا 150 گرم مشمول مالیات بر عایدی سرمایه نیست
سخنگوی سازمان امور مالیاتی با بیان اینکه طلای مورد استفاده افراد مثل انواع زیورآلات مورد استفاده، تا 150 گرم به ازای هر فرد مشمول قانون مالیات بر عایدی سرمایه نخواهد بود خاطرنشان کرد: بیش از این مقدار هم مربوط به زمانی است که مدت زمانی از آن بگذرد و فرد قصد فروش آن را داشته باشد.
انتهای پیام/
برچسب ها :سازمان امور مالیاتی ، سرمایه ، مالیات
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0