کد خبر : 14133
تاریخ انتشار : یکشنبه 4 آبان 1404 - 16:24

رئیس شورای ملی زعفران تاکید کرد

حفظ امنیت غذایی با دانش‌بنیانی کردن تولیدات کشاورزی

حفظ امنیت غذایی با دانش‌بنیانی کردن تولیدات کشاورزی
مسئله حفظ امنیت غذایی از اهمیت بسیار زیادی برخورداراست که در ایران با وجود توان بالا در این بخش ولی به دلایل متعدد خیلی مورد توجه قرار نمی‌گیرد.

به گزارش صبح تجارت، رئیس شورای ملی زعفران با بیان این مطلب تاکید کرد: تولید محصولات کشاورزی برای تامین مواد غذایی و توسعه صادرات، باید از شیوه سنتی به سمت دانش‌بنیانی با استاندارهای خاص ملی پیش برود و از طرفی صنایع غذایی نیز با بهره‌گیری از حمایت‌های نظام بانکی به تکنولوژی مدرن روز مجهز شود.

محسن احتشام در گفت‌وگو با «روستانیوز» به بهره‌وری پایین بخش کشاورزی در کشور اشاره کرد و گفت: با وجود ظرفیت‌های فراوان برای تولید انبوه محصولات کشاورزی ولی متاسفانه به دلیل بی‌برنامگی و دانش‌محور نبودن بخش کشاورزی، عمده محصولات تولیدی، تبدیل به ضایعات می‌شود که ادامه این روند تاثیر منفی به‌سزایی در حفظ و پایداری امنیت غذایی کشور بر جای می‌گذارد.

وی افزود: مسئله حفظ امنیت غذایی از اهمیت بسیار زیادی برخورداراست که در ایران با وجود توان بالا در این بخش ولی به دلایل متعدد خیلی مورد توجه قرار نمی‌گیرد.

به گفته احتشام، این در حالی است که علاوه برحرکت به سمت تولید انبوه محصولات کشاورزی، استانداردسازی محصولات برای صادرات نیز باید مد نظر قرار گیرد و حتی باید اقدام به تولید محصولات فراسرزمینی به عنوان یک اولویت بیش از پیش در برنامه‌ها به آن پرداخته شود.

عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران اضافه کرد: دولت برای حفظ و پایداری امنیت غذایی کشور باید فعالان بخش کشاورزی و صنایع مرتبط آن را به اشکال مختلف حمایت کند به طوری که خرید محصولات تضمینی به گونه‌ای باشد که کشاورزان انگیزه لازم را برای تولید بیشتر داشته باشند.

این فعال اقتصادی و تولیدکننده زعفران ادامه داد: هر ساله تعداد زیادی از کشاورزان محصولات تولیدی‌شان به دلیل عدم خرید و یا ناهمگونی هزینه تولید با رقم فروش برای عرضه به بازار، در مزارع، باغات و… روی زمین می‌ماند و از بین می‌رود.

احتشام در ادامه به موضوع عدم توجه به استاندارسازی و برندسازی محصولات کشاورزی اشاره کرد و اظهار داشت: از آنجا که ایران بزرگترین تولیدکننده زعفران دنیاست ولی به دلیل بی‌توجهی به ایجاد ارزش افزوده روی این کالای استراتژیک ارزآور، متاسفانه دنیا، کشور اسپانیا را به عنوان تولیدکننده و صادرکننده زعفران می‌شناسد.

عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران یادآور شد که این موضوع حاصل سهل‌انگاری در برندسازی و شکیل کردن این کالا با ایجاد ارزش افزوده مناسب و کوتاهی دولت در بحث تبلیغات از طریق سفارتخانه‌ها، عدم حمایت برای حضور فعالان این عرصه در بازارهای جهانی و نبود صنایع تبدیلی و بسته‌بندی مدرن است که موجب شده تا زعفران ایرانی در رقابت با رقبا جا بماند و با برند دیگر کشورها به دنیا فروخته و شناسانده شود.

رئیس شورای ملی زعفران خاطرنشان کرد: اکنون بیش از یک میلیون خانوار در کشور از طریق کاشت زعفران امرار معاش می‌کنند که می‌توان با توسعه تولید این محصول از طریق مراکز دانش‌بنیان و حمایت بانک کشاورزی، ارزآوری و اشتغالزایی بیشتری در کشور ایجاد کرد و از طرفی در دنیای رقابت ایران جایگاه خود را در جهان پیدا کند.

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان تروند زعفران، در ادامه به کم‌توجهی نظام بانکی در حمایت از بخش کشاورزی، باغداری و… اشاره کرد و گفت: با وجودی که بانک‌های تخصصی چون صنعت ومعدن، کشاورزی، توسعه تعاون و… باید به متقاضیان فعالان کشاورزی پاسخ دهند و نیازهای مالی آنها را برآورده کنند اما این بانک‌ها منابع خود را به اهل کار نمی‌دهند.

رویکردی که موجب شده اکنون بانک‌های تجاری بیشتر و بهتر از بانک‌های تخصصی به فکر تولیدکنندگان محصولات کشاورزی و صنایع مرتبط باشند و جای آنها را گرفته‌اند.

محسن ا حتشام: رئیس شورای ملی زعفران؛ حفظ امنیت غذایی با دانش‌بنیانی کردن تولیدات کشاورزی

چاپ خبر

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

plGIjJ لطفاً کد نمایش داده شده را وارد نمایید.