کد خبر : 7993
تاریخ انتشار : شنبه ۷ مهر ۱۴۰۳ - ۰:۲۴

از ایمنی شهروندان به عنوان خط قرمز مدیریت شهری تا تخصیص ۶۰ میلیارد تومان خرید تجهیزات آتش‌نشانی شیراز در بودجه سال جاری

از ایمنی شهروندان به عنوان خط قرمز مدیریت شهری تا تخصیص ۶۰ میلیارد تومان خرید تجهیزات آتش‌نشانی شیراز در بودجه سال جاری
آیین بزرگداشت روز آتش‌نشان و همزمان افتتاحیه نمایشگاه دستاوردها و تجهیزات سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شیراز به مناسبت روز آتش‌نشان و ایمنی برگزار شد و تجلیل از خانواده‌های شهدای آتش‌نشان ازجمله برنامه‌های این بود.

به گزارش پایگاه خبری صبح تجارت؛آیین بزرگداشت روز آتش‌نشان و همزمان افتتاحیه نمایشگاه دستاوردها و تجهیزات سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شیراز به مناسبت روز آتش‌نشان و ایمنی برگزار شد و تجلیل از خانواده‌های شهدای آتش‌نشان ازجمله برنامه‌های این بود.

شهردار کلان‌شهر شیراز با تبریک ۷ مهر ضمن تقدیر از تلاش های آتش نشانان، روز آتش نشان و خدمات ایمنی، یاد شهدای این عرصه را گرامی داشت و اظهارکرد: مأموریت‌های پرمخاطره نشان داد آنجا که پای خطرپذیری و جان‌فشانی برای ادای وظیفه در میان است، آتش‌نشانان با شجاعت و عزم راسخ در خط مقدم حاضر شده و بالاترین مرتبه تعهد و تخصص را رقم زده‌اند.

محمدحسن اسدی بر لزوم استفاده از فرصت‌ها در عرصه خدمت به مردم شهر شیراز تاکید کرد و افزود: سازمان آتش‌نشانی با جان و مال و ایمنی مردم سروکار دارد و افراد حادثه‌ دیده به آتش‌نشانان امید می‌بندند؛ بنابراین خدمت به شهروندان در مواقع خطر یک وظیفه است.

وی پیشگیری را مقدم بر عملیات دانست و گفت: صرف هزینه برای به روزسازی تجهیزات آتش نشانی و توسعه ناوگان خدمات ایمنی به نوعی سرمایه گذاری برای ایمنی شهر و نجات جان و مال شهروندان محسوب می‌شود.

این مقام ارشد شهرداری شیراز  پیشگیری از حادثه را در کلان‌شهر شیراز بسیار مهم دانست و افزود: اگر ساختار صحیحی داشته باشیم باید پیشگیری زودتر از اقدام تعیین تکلیف شود.

شهردار شیراز ادامه داد:  ازآنجاکه مقابله با حوادث هزینه چند برابر را می‌طلبد، شهرداری شیراز باید به سمت مقدم شمردن پیشگیری بر عملیات در حوزه ایمنی و آتش‌نشانی گام بردارد.

این مقام شهری افزود: لازمه ورود به فاز پیشگیری در بحران‌های شهری در کلان‌شهری چون شیراز برطرف کردن مشکلات زیرساختی است. بنابراین باید برای تقویت شبکه‌های زیرساختی و توسعه زیرساخت‌های ایمنی شهر برنامه‌ریزی کرد.

وی تصریح کرد: باید قدرت حاکمیتی در زمینه ساختمان‌های ناایمن تقویت شود و همه دستگاه‌های مرتبط دست‌به‌دست هم دهند تا شاهد بروز حوادث و فجایع بزرگی چون پلاسکو و متروپل نباشیم. درواقع هم‌افزایی و هماهنگی بین مجموعه‌های همکار در حوزه ایمنی و بحران به نفع مردم و شهر است .

اسدی  رسیدگی سیستماتیک و فناورانه به تجهیزات سازمان آتش‌نشانی را یکی از مهم‌ترین اولویت‌های شهرداری شیراز دانست و افزود: همان‌گونه که به ساختمان ناایمن توجه دارید دیدگاه ارتقای فناورانه تجهیزات نیز باید وجود داشته باشد.لذا خرید و به‌روزرسانی ماشین‌آلات و تجهیزات ایمنی و آتش‌نشانی سرمایه‌گذاری برای جان و امنیت مردم و آتش‌نشانان است نه هزینه.

وی با اشاره به رشد قابل‌توجه بودجه سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شیراز خاطرنشان کرد: به‌زودی بالابر ۵۴ متری آتش‌نشانی با ۲ میلیون یورو اعتبار نیز به تجهیزات سازمان افزوده می‌شود.

شهردار شیراز با بیان اینکه ایمنی و امنیت شهروندان در اولویت است به رئیس سازمان آتش‌نشانی شهرداری شیراز دستور داد: در صدور مجوزهای آتش‌نشانی حساس، دقیق و سخت‌گیرانه باشید چراکه تأییدیه آتش‌نشانی، مجوز سلامت و ایمنی جان مردم است.

وی با ارزشمند خواندن کاهش زمان امدادرسانی به شهروندان، امکانات سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شیراز را بی‌نظیر خواند و ادامه داد: اتاق فرماندهی آتش‌نشانی شهرداری شیراز مجهز به انواع ابزار رصد برای اتفاقات شهر و امکان فرماندهی در کمترین زمان ممکن و مدیریت حوادث است.

اسدی با تقدیر از آتش‌نشانان شهرداری شیراز بر رفع دغدغه‌های معیشتی آنان تأکید کرد و گفت: نیروهایی که وظیفه ایجاد این ایمنی و آسایش را برای شهروندان دارند باید خودشان نیز در شغل خود احساس آرامش درونی و امنیت شغلی داشته باشند.لذا در مدیریت شهری شیراز  توجه ویژه‌ای به این موضوع وجود دارد.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز نیز در سخنانی اظهار کرد: در شورای ششم بکی از افتخاراتی که از ابتدا به آن توجه شد تصویب طرح جامع خدمات ایمنی شهر شیراز بود و با این اقدام برای یک دوره ۲۰ ساله تکلیف این سازمان مشخص است که بر اساس استانداردها چه اقداماتی باید انجام شود.

مسعود زارعی افزود: با توجه به خرید تجهیزات برای سازمان آتش‌نشانی و رویکردی که شورای ششم به جهت کار جهادی برای مجموعه آتش‌نشانی مدنظر داشت، امروز این موضوع را شاهد هستیم که در سازمان آتش‌نشانی جهش بزرگی رقم خورد.

وی تصریح کرد: در کلان‌شهر شیراز مدارس و ساختمان‌های ناایمن داریم و در جلسات سازمان آتش‌نشانی به جد و با دقت این رصد در حال انجام است تا برای مسئولان و مدیران مجموعه‌های ساختمانی و مدارس ناایمن تنظیم اخطاریه صورت گیرد و در صورت بروز هرگونه اتفاق در این مجموعه‌ها، برای مدیران خاطی اسناد ترک فعل در دست تهیه است و تعارفی با کسی نداریم.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز خاطرنشان کرد: در تمام اقداماتی که در سازمان در حال انجام است و با حمایت‌های شهردار شیراز از اجرایی شدن پروژه‌های پانزده گانه در حوزه خدمات شهری، اما برخی گمان می‌کنند شهر شیراز تنها در حوزه عمرانی فعالیت دارد، اما این‌گونه نیست و در تمام زمینه‌ها کار جهادی در حال انجام است و به‌زودی ابعاد اقدامات انجام‌شده به شهروندان اعلام می‌شود.

زارعی اضافه کرد: در کنار اقدامات که در سازمان آتش‌نشانی انجام می‌شود باید تقویت گروه‌های مردم‌نهاد در دستور کار باشد و معتقدم نیروهای آتش‌نشان داوطلب را در یک گستره وسیع به کار بگیریم و به آموزش عمومی آن‌ها توجه کنیم و این موضوع به شکل جدی دنبال شود.

معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری شیراز نیز اظهار کرد: سازمان آتش‌نشانی شهر شیراز در سال ۱۳۲۹ تأسیس شد و اولین ایستگاه آتش‌نشانی که در این کلان‌شهر احداث شد در سال ۱۳۵۲ و ایستگاه پل حر است که این ایستگاه در سال جاری به‌صورت کامل نوسازی و بازسازی می‌شود.

وی افزود: یکی از نقاط قوت این سازمان تهیه و تصویب طرح جامع ایمنی و اطفا حریق شهرداری شیراز است که در ۱۰ فصل تدوین‌شده است و تمام اقداماتی که در حوزه این سازمان اتفاق می‌افتد بر مبنای این طرح علمی جامع است.

معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری شیراز تصریح کرد: بودجه سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شیراز در سال جاری نسبت به سال ۱۴۰۱ سه برابر افزایش داشت و از ۷۰ میلیارد به ۲۸۰ میلیارد تومان افزایش یافت، چراکه این سازمان علاوه بر موضوعات عملیاتی در حوزه ستادی نیز جزو سازمان‌های برتر در حوزه شهرداری شیراز و کشور است و نمود واقعی آن در ارزیابی ۱۰‌گانه‌ای است که نمره کسب‌شده توسط این سازمان از ۹۰ تا ۱۰۰ بوده است.

خوشبخت خاطرنشان کرد: در پروژه‌های هجده گانه تعریف‌شده از سوی کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز در راستای افزایش ایمنی و رفع بحران در شهر شیراز، هم‌زمان با اجرای این پروژه‌ها در سطح مناطق با دستور شهردار شیراز ۱۰ ایستگاه آتش‌نشانی در حال احداث و یا نوسازی است.

وی اضافه کرد: بر اساس طرح جامع در گام اول باید تعداد ایستگاه‌ها از ۲۴ به ۳۲ ایستگاه افزایش یابد که هم‌اکنون ۵ ایستگاه در حال احداث و ۵ ایستگاه در حال نوسازی است و تا پایان سال خبرهای خوبی در این حوزه به شهروندان اعلام می‌شود.

وی ادامه داد: در بودجه سازمان آتش‌نشانی در سال جاری تنها ۶۰ میلیارد تومان برای خرید تجهیزات و لوازم موردنیاز در نظر گرفته‌شده است و هم‌اکنون ۳۰ دستگاه ماشین‌آلات سبک، نیمه سنگین و سنگین در تدارک خرید آن‌ها هستیم و بر اساس سیاست‌های شورا و شهرداری نوسازی ناوگان، به‌روزرسانی تجهیزات در اولویت است.

معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری شیراز همچنین نوید داد: در آبان از نردبان ۵۶ متری رونمایی می‌شود و موضوع خرید نردبان جدید نیز در دستور کار است.

رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات امینی شهرداری شیراز نیز در این آیین اظهار کرد: رسالت ما در سازمان آتش‌نشانی از زمانی آغاز می‌شود که استخدام صورت می‌گیرد و آتش‌نشان قسم یاد می‌کند تا نجات جان انسان‌ها بدون در نظر گرفتن نژاد، رنگ پوست، مذهب از هر قشری بدون فوت وقت در دستور کار باشد.

وی افزود: بزرگ‌ترین سرمایه سازمان آتش‌نشانی، اعتمادی است که مردم به ما دارند و این موضوعی است که ما را روزبه‌روز پایدارتر می‌کند تا خدمات بهتری را به شهروندان ارائه بدهیم.

رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شیراز تصریح کرد: آمار عملیات سازمان آتش‌نشانی در شش‌ماهه سال جاری در مقایسه با مدت مشابه در سال گذشته ۱۱ درصد کاهش داشته است و این بدین معناست که ۳۸ درصد کاهش حادثه داشتیم و در شش‌ماهه اول سال جاری ۲ هزار بار زنگ آتش‌نشانی شیراز کمتر به صدا درآمد.

عیدی پور خاطرنشان کرد: با هماهنگی آموزش‌وپرورش ناحیه ۳ شیراز اولین مدرسه آتش‌نشانی راه‌اندازی شد و در سال تحصیلی جاری ۲۵ دانش‌آموز جذب شد و تا مقطع دیپلم آموزش‌ها را فرامی‌گیرند.

وی تأکید کرد: ایمن‌سازی اماکن، فعالیتی بین بخشی است که همه دستگاه‌ها با آن درگیر هستند و این موضوع صرف سازمان آتش‌نشانی نیست و دستگاه‌های مختلف باید به آن ورود کنند.

رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شیراز تأکید کرد: بند ۱۴ ماده ۵۵ قانون شهرداری‌ها نیاز به اصلاح دارد. چراکه آتش‌نشانی در این موضوع قدرت اجرایی ندارد و در هنگام ورود به یک ملک ناایمن عملاً ضابط قضایی نیست که بتواند اعمال قانون کند.

عیدی پور همچنین به پویش‌های اجراشده در این کلان‌شهر اشاره و اضافه کرد: با اجرای پویش چهارشنبه‌سوری اصیل در دومین سال متوالی کاهش ۸۰ درصدی حوادث این روز را شاهد بودیم و پویش نجات طبیعت شیراز موجب کاهش ۴۵ درصدی حوادث در عرصه‌های طبیعی شد. همچنین در زمستان سال گذشته تنها یک نفر فوتی براثر گازگرفتگی داشتیم.

وی از کاهش زمان رسیدن نیروهای آتش‌نشانی به محل حادثه خبر داد و ادامه داد: در شش‌ماهه اول سال جاری در مقایسه با شش‌ماهه سال گذشته ۱۱ ثانیه کاهش رسیدن به زمان حوادث را داشته‌ایم و تلاش ما این است که با راه‌اندازی ایستگاه‌ها زمان رسیدن به محل حادثه که در حال حاضر ۵ دقیقه و ۲۰ ثانیه است به زیر ۵ دقیقه کاهش یابد.

رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شیراز از شهردار شیراز درخواست کرد تا مشکل مسکن آتش‌نشانان را رفع کند. چراکه این موضوع یک چالش اساسی برای آتش‌نشانان است.

انتهای پیام/

چاپ خبر

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.