کد خبر : 3162
تاریخ انتشار : سه شنبه ۳ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۲۹

پیگیری هوش مصنوعی با ۳ برنامه محوری، اولویت اول معاونت علمی دولت

پیگیری هوش مصنوعی با ۳ برنامه محوری، اولویت اول معاونت علمی دولت
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور گفت: در حال حاضر هوش مصنوعی به دلیل ماهیتی که دارد اولویت اول توسعه فناوری معاونت علمی است و با سه برنامه‌محوری پیگیری می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صبح تجارت، روز دوشنبه ۲ مردادماه، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور در نشست خبری معرفی نظام جدید ارزیابی و حمایت از شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنیان حاضر شد و به سوالات خبرنگاران در این خصوص و هوش مصنوعی پاسخ داد.

 

روح‌الله دهقانی فیروزآبادی در حاشیه این برنامه راجع به برنامه‌های این معاونت در حوزه هوش مصنوعی و افزایش نقش آن در کشور گفت: هوش مصنوعی به دلیل ماهیت عمومی و برافکنی که دارد، اولویت اول بخش توسعه فناوری معاونت علمی است.

 

وی ادامه داد: از جهت اینکه این هوش، یک فناوری جامع است و روی همه حوزه‌های فناوری تاثیر می‌گذارد و از طرف دیگر یک فناوری برافکن است یعنی دستیابی به آن معادل ماندگاری و پیشرفت و دست نیافتن به آن معادل شکست و اضمحلال است، در دستورکار این معاونت قرار گرفته است.

 

برنامه های معاونت علمی در حوزه هوش مصنوعی

دهقانی فیروزآبادی اضافه کرد: برنامه‌های ما در حوزه هوش مصنوعی شامل چند محور است؛ یکی «برنامه‌های توسعه علمی» است که بیشتر در دانشگاه‌ها دنبال می‌شود، دیگری «برنامه‌های توسعه فناوری» است که در شرکت‌های تراز اولی که در حوزه هوش مصنوعی کار می‌کنند، تحت عنوان برنامه «نوآوری کارآفرینان سرآمد توسعه» (نکست) پیگیری می‌شود و محور دیگر «ایجاد یک هاب فناوری ملی در حوزه هوش مصنوعی» است که پیگیری آن جزو برنامه‌های روزانه من است و امیدواریم تا پایان سال به جاهای خوبی برسد.

 

معاون رئیس جمهور در پاسخ به این سوال که آیا دوره‌هایی برای آموزش افراد علاقمند به این حوزه تدوین شده است، گفت: کار معاونت تدوین دوره نیست و شرکت‌ها این کار را انجام می‌دهند، ما جامعه هدفی داریم که آنها به خوبی به کارشان مسلط هستند و ما از آنها حمایت می‌کنیم تا این برنامه ها را ساماندهی کنند. این برنامه‌ها از دوران دانش‌آموزی شروع و تا شکل‌گیری شرکت‌های پیشرو در این زمینه ادامه پیدا می‌کند.

 

رضا اسدی‌فرد معاون توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری نیز در پاسخ به این سوال که نقش هوش مصنوعی در گسترش شرکت‌های دانش‌بنیان چیست و اساسا چه ارتباطی بین این‌ها وجود دارد، گفت: هوش مصنوعی یکی از حوزه‌های فناوری است و ویژگی آن پایه‌ای بودنش است. یعنی خیلی از حوزه‌های دیگر می‌توانند از آن استفاده کنند. در معاونت علمی هم یک ستاد در این حوزه فعال است که کمک می‌کند پروژه‌هایی در این حوزه تعریف و افرادی تربیت شوند و شرکت‌های دانش‌بنیانی شکل بگیرند.

 

وی ادامه داد: طبیعتا مثل حوزه فناوری اطلاعات، عرصه کاربرد هوش مصنوعی هم خیلی وسیع است و ممکن است شرکت‌های مختلف این حوزه در زمینه‌های گوناگون از کشاورزی و معدن تا تولید محتوا و بازی فعالیت داشته باشند. اما یک ستاد در معاونت برای آن شکل گرفته تا برنامه‌های مربوط به این زمینه را جلو ببرد.

 

همچنین افزود: معاونت علمی در حوزه‌هایی مانند نانو و هوش‌مصنوعی ۱۲ ستاد ایجاد کرده و تمرکز آنها بر برنامه‌هایی است که زنجیره ارزش این حوزه را شکل دهند.

پایان پیام/

منبع: خبرگزاری ایرنا

چاپ خبر

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.