نرخ بهره بین بانکی افزایش یافت
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صبح تجارت، گزارش جدید بانک مرکزی از روند تغییرات نرخ بهره بین بانکی نشان میدهد که این نرخ در هفته پایانی اردیبهشت ماه با افزایش نسبت به هفته قبل از آن به 23.76 درصد رسیده است.
نرخ بهره بین بانکی در هفته منتهی به چهارشنبه 20 اردیبهشت به 23.61 درصد شده بود.
روند صعودی نرخ بهره بینبانکی از بهمن ماه سال گذشته آغاز شد؛ از هفته منتهی به 30 آذرماه، نرخ سود بینبانکی وارد کانال 21درصدی شد و تا هفته منتهی به 19 بهمن ماه در همین کانال در نوسان بود ولی از 26 بهمن ماه این نرخ رکورد جدیدی در کانال 22درصدی به ثبت رساند و حالا این نرخ در کانال 23درصدی در نوسان است.
بانک مرکزی در واکنش به افزایش نرخ سود بینبانکی، کریدور این نرخ را که پیش از این از 14 تا 22 درصد بود به 17 تا 24 درصد افزایش داد، نرخ بهره بینبانکی اما بار دیگر به سقف کریدور جدید خود نزدیک میشود و باید دید که بانک مرکزی اجازه شکسته شدن این سقف را خواهد داد یا نه.
نرخ سود بینبانکی چیست؟
ممکن است بانکها در دورههای مالی کوتاهمدت روزانه یا هفتگی با کسری یا مازاد نقدینگی روبهرو شوند. اگر بانکی دچار کسری نقدینگی شود، باید از طریق وام گرفتن آن را جبران کند تا به حالت تعادل برسد، برای اینکه بانکها برای حل این مشکل به بانک مرکزی نیاز نداشته باشند، بازاری را بهنام بازار بینبانکی تشکیل دادهاند که در آن به یکدیگر وام دهند. اکثر وامهای بینبانکی سررسید کوتاهمدت یکهفتهای یا کمتر دارند. وامدهی بانکها به یکدیگر بر مبنای یک نرخ سودی است که به آن نرخ سود بینبانکی گفته میشود.
بازار بین بانکی چیست؟
بازار بین بانکی با ایجاد سازوکاری که از طریق آن، بانکها کسری وجوه نقد خود را با استقراض از دیگر بانکها پوشش میدهند، یکی از مهمترین روشها برای تامین نقدینگی در شبکه بانکی محسوب میشود.
در بازار بین بانکی، بانکهایی که در فعالیتهای روزمره خود دچار کسری منابع نقد میشوند، میتوانند این کسری را با قرض گرفتن از بانکهایی که منابع مازاد در اختیار دارند، تامین کنند.
بانکهای مقروض مکلفند که منابع قرض گرفته شده را در تاریخ مشخص که معمولا یک روزه است و با نرخ بهرهای از قبل تعیینشده که همان نرخ بهره بین بانکی است، به وامدهنده بازگردانند.
تزریق پول در بازار بین بانکی افزایش یافت
بانک مرکزی این هفته نیز با تزریق منابع خود در بازار بین بانکی به کنترل نرخ بهره این بازار پرداخت. به طوری که در هفته گذشته، پنج بانک و موسسه اعتباری غیر بانکی با استقراض از بانک مرکزی از طریق بازار بین بانکی، بخشی از نیاز خود را تامین کردند.
بانک مرکزی نیز در پاسخ به این نیاز حدود 49 هزار میلیارد تومان در این بازار تزریق کرد. این رقم در این هفته با افزایش 60 درصدی در مقایسه با هفته پیش همراه شده است. از سوی دیگر نیز 47 هزار میلیارد تومان از منابع قرض داده شده توسط بانک مرکزی به این بانک بازگشت.
پایان پیام/
برچسب ها :بهره بین بانکی ، سود بانکی ، سود بین بانکی ، نرخ بهره بین بانکی ، نرخ سود بین بانکی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0